Jump to content

Photo

Recent Performance drop


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
SSG M.Murakami

SSG M.Murakami

    Staff Sergeant

  • 3rd Infantry Division
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • LocationFt Wainwright, Alaska

Donator

Hey guys so after coming back from Canada I noticed in areas that I used to get 60+ frames im hovering around 25-29 fps. I also noticed i only see around 15% CPU and 20% GPU usage. Not sure if thats what it used to run at before.

 

I tried setting my maxmem and other settings to help but no avail.

 

Only thing ive done since coming back is i had to reinstall windows because of a malware infection and I did clean my fans out with airspray. Yes i made sure my g drivers are up to date


Posted Image


#2
SSG M.Murakami

SSG M.Murakami

    Staff Sergeant

  • 3rd Infantry Division
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • LocationFt Wainwright, Alaska

Donator

Oh i also changed from windows scaling from 100 to 125, possibly the reason for the drop? although i doubt it would go from 50-60 to 29


Posted Image


#3
SSG J.Rizzo

SSG J.Rizzo

    Staff Sergeant

  • Command Staff
  • 2857 posts
  • LocationSpringfield, Virginia

Donator

Try Reverting back to the scaling you were at. and im curious if your computer is thermal throttling.


J.Rizzo.jpg


#4
SSG M.Murakami

SSG M.Murakami

    Staff Sergeant

  • 3rd Infantry Division
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • LocationFt Wainwright, Alaska

Donator

Try Reverting back to the scaling you were at. and im curious if your computer is thermal throttling.

my temps are actually pretty relatively cool 


Posted Image


#5
SSG M.Murakami

SSG M.Murakami

    Staff Sergeant

  • 3rd Infantry Division
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • LocationFt Wainwright, Alaska

Donator

Try Reverting back to the scaling you were at. and im curious if your computer is thermal throttling.

I reverted back to 100% windows scaling and saw only 2-5 fps change. Tried the arma 3 scaling with negligible effect


Posted Image


#6
SSG J.Rizzo

SSG J.Rizzo

    Staff Sergeant

  • Command Staff
  • 2857 posts
  • LocationSpringfield, Virginia

Donator

Have you updated your drivers yet?


J.Rizzo.jpg


#7
SSG M.Murakami

SSG M.Murakami

    Staff Sergeant

  • 3rd Infantry Division
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • LocationFt Wainwright, Alaska

Donator

Have you updated your drivers yet?

yes updated my nvidia driver this morning even


Posted Image


#8
T.Ellman

T.Ellman

    Civilian

  • Civillian
  • PipPipPip
  • 34 posts
  • LocationSweden

- Are you running 64-bit?

- Running any odd performance settings?

- All settings running the same as before (In-game)?



#9
SSG M.Murakami

SSG M.Murakami

    Staff Sergeant

  • 3rd Infantry Division
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • LocationFt Wainwright, Alaska

Donator

yes, no yes


Posted Image


#10
SSG M.Murakami

SSG M.Murakami

    Staff Sergeant

  • 3rd Infantry Division
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • LocationFt Wainwright, Alaska

Donator

Attached File  hh.png   31KB   1 downloads

 

 

 

Attached File  Screenshot_9.png   15.91KB   1 downloads

 

 

 

 

Attached File  Screenshot_2.png   11.8KB   1 downloads


Posted Image


#11
SSG J.Rizzo

SSG J.Rizzo

    Staff Sergeant

  • Command Staff
  • 2857 posts
  • LocationSpringfield, Virginia

Donator

im wondering if theres a corrupt file that is hindering your performance. verify your game cache


J.Rizzo.jpg


#12
SSG M.Murakami

SSG M.Murakami

    Staff Sergeant

  • 3rd Infantry Division
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • LocationFt Wainwright, Alaska

Donator

im wondering if theres a corrupt file that is hindering your performance. verify your game cache

 I made sure, i ended up messing with malloc and it seemed to help


Posted Image





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users